Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко съм загрижен със следния проблем с парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това е регулатора на степенните на вентилатора-тоест регулира оборотите на вентилатора!

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
      Това е регулатора на степенните на вентилатора-тоест регулира оборотите на вентилатора!
      Аха
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Значи разкачих така наречения резистор на вентилатора и като го видях малко се уплаших, може ли да ми кажете от какво може да се е получило този нагар по платката и по буксата?

Ако е виновен някой от транзисторите да, аз ще ги сменя но ме притеснява ако сложа новите да не вземе следващия път да ми пламне платката?

и имам един въпрос при махане на елипсовидното капаче от резистора падна и елемента с номер 47К63, това кондензатор ли е, че нещо немога да му хвана спатиите

ПС: Този резистор все още бачка като свържа буксите и работи и след определено време спира и пак като бутна буксите тръгва, мислите ли че като сменя транзисторите ще ми прави още въртели заради този нагар по платката....?
        Attached Files
        Last edited by kudev; d.m.y г., 13:23.
        Without heart we would be mere machines

Comment

Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
          Значи разкачих така наречения резистор на вентилатора и като го видях малко се уплаших, може ли да ми кажете от какво може да се е получило този нагар по платката и по буксата?

Ако е виновен някой от транзисторите да, аз ще ги сменя но ме притеснява ако сложа новите да не вземе следващия път да ми пламне платката?

и имам един въпрос при махане на елипсовидното капаче от резистора падна и елемента с номер 47К63, това кондензатор ли е, че нещо немога да му хвана спатиите

ПС: Този резистор все още бачка като свържа буксите и работи и след определено време спира и пак като бутна буксите тръгва, мислите ли че като сменя транзисторите ще ми прави още въртели заради този нагар по платката....?
          Да, това е кондензатор. А другото смятам, че е стопило нещата заради лош контакт на куплунга
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Да, това е кондензатор. А другото смятам, че е стопило нещата заради лош контакт на куплунга
            Потвърждавам

Почисти хубаво двете пера от окислението. Почисти и буксите и ги стегни. После би трябвало да заработи нормално.

Тоя кондензатор, ако си е с крачетата, явно се е отпоил от прегряването и е изпаднал. Така като гледам по платката, има едно място на което би могъл да е. Ако някой може да изрови снимка на здраво у-во, да го видим къде е със сигурност.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Предполагам, че кондензатора трябва да стои при двете червени линии където съм оцветил на снимката, защото от там излизат 2 крачета, обаче като наложа кондензатора, крачета му са по широки от тези на платката,

пък когато наложа кондензатора където са жълтите линии пасва, ама пък от там не излизат крачета,

А сега де, то с налучкване няма да стане....

EDIT: Намерих снимка в един чужд алфистки форум

Значи стои където са жълтите линии този кондензатор
              Attached Files
              Last edited by kudev; d.m.y г., 17:57.

Comment

баш на жълтите ще да е, ама от другата страна на платката. не че има значение. виж да няма късо между пътечките на буксата.
                точка

Comment

Как мога да разбера дали е изгорял някой от транзисторите?

Comment

щом ти върти вентилатора, значи са здрави и двата заради начина им на свързване. единия като изпука, другия го следва веднага.
                    точка

Comment

На транзисторите им няма нищо ( те двата са вързани в паралел за по-голям ток). Както казаха колегите, оправи си контактите. Аз на твое място бих запоил 2 кабела и една букса на няколко см. от платката (твърде много е нагоряла).
                      В тая тема ще намериш още един съвет, който те съветвам да изпълниш профилактично
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%E2%E5%ED

Comment

Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
                        Предполагам, че кондензатора трябва да стои при двете червени линии където съм оцветил на снимката, защото от там излизат 2 крачета, обаче като наложа кондензатора, крачета му са по широки от тези на платката,

пък когато наложа кондензатора където са жълтите линии пасва, ама пък от там не излизат крачета,

А сега де, то с налучкване няма да стане....

EDIT: Намерих снимка в един чужд алфистки форум

Значи стои където са жълтите линии този кондензатор
                        Той е филтриращ, нали се управлява с широчинно импулсна. И запой хубаво пиновете за платката
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Working...
                        X